احکام موسیقی و رقص ، احکام دیدنی مربوط به رقص و موسیقی و حکم رقص : امروز توی بانک آقایی که کنارم نشسته بود، بهم گفت: حاج‌آقا از شما یک سوال داشتم؟ گفتم بفرمایید. گفت:
احکام موسیقی و رقص ، احکام دینی مربوط به رقص و موسیقی و حکم رقص : امروز توی بانک آقایی که کنارم نشسته بود، بهم گفت: حاج‌آقا از شما یک سوال داشتم؟ گفتم بفرمایید. گفت: حاجی من چند روز دیگه عروسی پسرم هست. الان هم آمده‌ام بانک تا مقداری پول نو بگیرم تا در شب عروسی به عنوان شاباش بدم. آیا این کار از لحاظ شرعی اشکال ندارد؟
 

 


به ایشان گفتم: قبل از جواب سوال، تبریک عرض می‌کنم. امیدوارم که زندگی خوب و شیرینی داشته باشند. اما جواب سوال دو صورت دارد: صورت اول اینکه شما در إزای رقص حرام به شخص شاباش یا اجرت رقص را  می‌دهید، این کار جایز نیست زیرا سبب تایید عمل باطل شخص رقاص می‌باشد و همچنین اجرت بر کار حرام، حرام است. البته در اینکه آیا رقص در همه صورت‌ها حرام است یا نه؟ بین علما اختلاف نظر هست. رقص زن برای شوهرش به فتوا اکثر مراجع مراجع جایز است و در مورد رقص زن برای زن بعضی از علما فتوا به جایزبودن رقص در مجلس نه با بعضی شروط داده‌اند. که هر کسی باید به مرجع خودش در این زمینه مراجع کند.[1]

صورت دوم این است که شما پولی را که به حاضرین در مجلس عروسی به صورت کلی می‌دهید یا اینکه بروی سر عروس پرت می‌کنید، قصدتان هدیه دادن باشد و می‌خواهید باعث خوشحالی دیگران باشید در اینصورت دادن و گرفتن این پول اشکالی ندارد.
گفت: حاج‌آقا حکم شرعی را یاد گرفتم اما دوست دارم که بدانم اینکار من به لحاظ اخلاقی صحیح هست یا نه؟ در جواب گفتم: در فقه ما قاعده‌ای است به نام تسلط بر اموال و تصرف در آنها[2]، یعنی هرکس در نحوه خرج کردن و تصرف در اموال خودش آزاد است مگر سفیه یا مهجور باشد که باید با اجازه حاکم شرع در اموال خود تصرف کند. پس شما به لحظ شرعی حق دارید به هرکسی که مایل هستید در شب عروسی هدیه بدهید، اما باید بدانید که مومن زیرک است و همیشه به دنبال عمل مهم‌تر است نه مهم. گفت حاج‌آقا بیشتر توضیح دهید، یعنی چه مومن دنبال کار مهم‌تر است؟ گفتم شما در شب عروسی چقدر شاباش بروی سر عروس و داماد و حاضرین می‌ریزید؟ گفت: حدود پانصدهزار تومان. گفتم می‌دونید چقدر انسان آبرومند هستند که به این پول احتیاج اساسی دارند و شاید با همین مبلغ مشکلی از مشکلاتشان حل بشود، بنظر شما آیا پرتاب پول بر سر افراد بی‌نیاز مهم‌تر است یا افراد نیازمند؟ لحظه‌ای سکوت کرد و بعد گفت: یقینا نیازمند، بقول شاعر تا توانی به جهان خدمت محتاجان کن، به دمی یا درمی یا قلمی یا قدمی. حاج‌آقا جوابم را گرفتم، من می‌توانم با این پول خودنمایی کنم برای دیگران یا اینکه با دادن آن به نیازمند یک دعای خیر برای خودم و فرزندانم بخرم و من صورت دوم را انتخاب می‌کنم.

گفتم: خوشحالم که چنین انتخابی کردید.

خوانندگان عزیز متاسفانه بخاطر دوری جامعه ما از معنویت، خرج‌های غیر‌ضروری در مراسم ازدواج رو‌به فزونی است، و سبب شده ازدواج جوانان به تاخیر بیفتد و گاهی این خرج‌ها سر از حرام در می آورند مثل همین شاباش دادن به رقاصه‌ها. بر هر فرد مسلمان لازم است که به هر نحوی که می‌تواند از این انحرافات جلوگیری کند و الگوی ازدواج اسلامی را در جامعه نهادینه کنیم.
 
پی‌نوشت‌ها:

[1] رجوع شود به استفتائات مراجع روابط زن و مرد/ رقص
[2] القواعد الفقهیه آیت الله مکارم شیرازی

 

احکام دینی مربوط به رقص و موسیقی و حکم رقص

غروب یک روز بارانی زنگ تلفن به صدا در آمد.

ماجرای اسیری که صدام هم نتوانست تغییرش دهد/ سیره شهید محمدرضا شفیعی چگونه بود؟

رقص ,گفتم ,حاج‌آقا ,صورت ,عروسی ,پول ,موسیقی و ,گفت حاج‌آقا ,و موسیقی ,رقص و ,و حکم
مشخصات
آخرین جستجو ها